image

Tom Tumyr - designeren bak Frikvarteret

Møt designeren bak Frikvarteret - et sted hvor pasienter og pårørende kan trekke seg tilbake i hjemmekoselige omgivelser.

Haukelands Venner bestemte seg i fjor høst for å bidra til at Brannskadeavdelingen på Haukeland Universitetssjukehus skulle få et nytt oppholdsrom. Det skal tjene ulike aktiviteter og formål. Først og fremst skal det være et sted hvor pasienter og pårørende kan trekke seg tilbake i hjemmekoselige omgivelser. Pasienter og pårørende i alle aldre skal bruke rommet så det må også være tilrettelagt deretter. Ulike behov hos de besøkende skal dekkes. For å gjøre utfordringen større, er Haukelands Venner en frivillig organisasjon som er basert på gaver fra privatpersoner og næringslivet. Uten dette kunne vi ikke gjort arbeidet vi gjør. Derfor er også budsjettet vi har tilgjengelig begrenset.

Tom Tumyr er designeren som tok denne utfordringen på strak arm.

Jeg møter Tom i hans hjem i Sandviken; et hjem krydret med stilfulle detaljer.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

«Jeg er først og fremst gullsmed, resten er bare bløff...» svarer Tom lattermildt med glimt i øyet.

Å beskrive Tom med få ord er en oppgave som vanskelig lar seg gjøre. Tom er, som han selv sier, først og fremst gullsmed. Men han er også musiker og en svært dyktig interiørarkitekt. Det sistnevnte har han drevet på med de siste 10 årene, etter at det begynte å gå nedover med gullsmedfaget.

Tom sine design innenfor interiør er varme og originale løsninger, og han utnytter plassen maksimalt. Tom er nettopp derfor den perfekte person til å skape dette rommet han så passende har døpt for «Frikvarteret».

«Hvorfor svarte du ja da du ble spurt om å bidra sammen med Haukelands Venner i dette prosjektet på Brannskadeavdelingen?»

Tom «Ja … Nei … Hvorfor ikke? Jeg vil jo bidra, og jeg synes at vi alle bør bli flinkere, - og da må jeg jo gå foran selv. Jeg har gjennom egne erfaringer og opphold på Haukeland både sett og opplevd at dette er reelle behov som trengs å dekkes.

Det å ha et sted å kunne trekke seg tilbake er veldig viktig.»

Hos Tom sitter latteren løst, og man blir lett revet med av hans gode humør og vennlige vesen.

“Det er jo slik, at når våre siste timer kommer er det ikke det vi har gjort vi angrer på, men det vi ikke fikk gjort … så det er vel kanskje en måte å se det på?”

«Frikvarteret» på brannskadeavdelingen på Haukeland skal stå ferdig i løpet av 2015. Det har for alle involverte vært et spennende og lærerikt prosjekt, og vi gleder oss til at prosjektet skal stå ferdig, - og til at besøkende ved Brannskadeavdelingen skal kunne få nyte noen minutters «Frikvarter» i hverdagen.

Tusen takk Tom Tumyr for at du har donert din tid, ditt design og din kunnskap til dette prosjektet. Vi er svært heldig som har deg med på laget!

Vi oppfordrer flere å gjøre som Tom! Bli med oss å gjøre hverdagen på Haukeland litt triveligere for alle besøkende!

Vennlige hilsen Haukelands Venner!