image

Det ble ny julaften på HUS

Det var begeistring hos avdelingsledelse og sykepleiere som møtte Paal Christian Mowinckel og Helge S. Dyrnes på Kreft 2 og nevrologisk akuttpost. De overrakte foreløpig 3 stk store flatskjermer til hver avdeling. Skjermene er gitt av AS J.E. Mowinckel og Mowinckel Holding AS gjennom Haukelands Venner.

Mange tror at sykehusene i sine milliardbudsjetter har midler til å utstyre alle rom med TV etc., men det er ikke tilfelle. I Sentralblokken er behovet stort: mange steder mangler TV’er eller det er små, gamle TV’er som er utgått på dato.

« Når Haukelands Venner spurte om støtte til innkjøp av flatskjermer like før jul, svarte vi ja fordi vi vet hva det går i. Vi har erfaring i familien om at TV er viktig for å få tankene vekk fra smerter og usikkerhet. Forespørselen traff oss i hjertet», sier Paal Christian Mowinckel fra giverbedriftene.

Vi håper også at flere bedrifter bidrar i spleiselaget til å gjøre sykehushverdagen bedre – spesielt for pasienter med lengre opphold og spesielt for barn og unge» sier Paal Mowinckel.

Og avdelingene var samstemte:

«Dere aner ikke hva dette betyr av positiv oppmuntring for pasientene, men også for pleierne»

«Haukelands Venner har som målsetting å få anskaffet 50 flatskjermer. Fjorårets kampanje var et godt bidrag til å oppfylle målsettingen. Så vi håper flere følger Mowinckels oppfordring», sier Helge S Dyrnes i Haukelands Venner. PWC, Infinity, Fyllingen Maskin, Beerenberg og Paal Kahrs Eiendom AS har allerede bidratt med 11 nye TV’er.

I tillegg har Haukelands Venner anskaffet 20 nettbrett, som pasientene kan låne på biblioteket.